9. October, 2017

Priprave in 6. turnir evropske lige (Eurotour) - Ana Gradišnik osvaja 9. mesto, fantje z novimi izkušnjami naprej

Priprave in 6. turnir evropske lige (Eurotour) - Ana Gradišnik osvaja 9. mesto, fantje z novimi izkušnjami naprej

Od 4. 10. pa vse do dne 8. 10. 2017 je v mestu Celovec (Avstrija) potekalo tekmovanje najmočnejše evropske lige za moške in ženske. Tekmovanja so se udeležili reprezentanti Matej Šulek (klub biljardistov Ljubljana), Miha Zajc (klub biljardistov Ljubljana), Matjaž Erčulj (BK Gomes), Mitja Gradišnik (BK Direkt) in Ana Gradišnik (BK Gomes).

Preden pa so se tekmovalci pomerili z najboljšimi na svetu, je klub biljardistov Ljubljana, v sodelovanju z biljardno hišo Ljubljana, organiziral odlične mednarodne priprave za člane svojega kluba. K njim sta iz dalje Rusije prispela bodoči zvezdi biljarda Andrey Seroshtan in Maksim Dudanets.
Priprave so potekale v Biljardni hiši Ljubljana in bile so zgledne in koristne. Na primerljivih tekmovalnih pogojih so bili izvedeni trdi treningi in sparing tekme, izmenjana so bila številna mnenja in pogledi na biljard, prav tako pa dogovorjeno nadaljnje sodelovanje. Že zdaj se veselimo podobnih projektov.

Tekmovanje samo pa za naše fante vseeno ni potekalo povsem po njihovih visokih željah. V konkurenci 160 tekmovalcev iz vsega sveta sta Šulek in Zajc nesrečno izpadla v prvem krogu tekmovanja, Gradišnik in Erčulj pa sta zaključila na končnem 65-tem in 49-tem mestu.
Gradišnika je z rezultatom 9:5 izločil trenutno 17-ti z evropske lestvice (Jose Alberto Delgado, Španija), Erčulja pa celo tretji z lestvice, Poljak Mateusz Sniegocki.
A vse je kazalo, da bo Erčulj segel še višje. V dvoboju za uvrstitev med zadnjih 32 (k.o. faza), se je pri izenačenem rezultat 8:8 igrala majstorica. Matjaž je bil na mizi in vse je kazalo na »presenečenje«, a težek pozicijski udarec je botroval k zgrešeni krogli, kar je njegov izkušeni nasprotni kaznoval brez milosti. Vseeno je končno 49. mesto dober rezultat za našega tekmovalca.

Še bolje se je odrezala naša Ana Gradišnik. V ženski konkurenci je zasedla končno 9. mesto in z rezultatom 4:7 izgubila šele proti večkratni svetovni in evropski prvakinji Jasmin Ouschan iz Avstrije. Vsekakor dobra popotnica za naprej!

Zmagovalec moškega turnirja je bil Nemec Ralph, The Kaiser, Souquet, ženski turnir pa je osvojila trenutna št. 1 ženskega biljarda Kitajka Chen Siming – v finalu je premagala ravno Jasmin Ouschan.

Iskrene čestitke vsem!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije