9. February, 2020

Prva liga začela sezono - K. Gradišnik prvi

V soboto, dne 8. 2. 2020, se je v prostorih biljardnice Direkt odigralo še zadnje tekmovanje letošnje prve serije. Ob odsotnosti prenekaterih igralcev se je v disciplini mednarodne osmice pomerilo 14 tekmovalcev prve zvezne lige.

Iz kvalfikacijskege dela so se med osem najboljših uvrstili Blaž Bižal (BK Direkt), Damjan Kerep (BK Fit Fit), Peter Fijavž (BK Frankie's) in Robert Rednak (BK Direkt). Več o kvalifikacijskem delu si lahko ogledate tukaj.

V finalu sta se srečala Mitja in Klemen Gradišnik. Prvi je v finale prišel preko Bižala (7:5) in Godeše (7:3), Klemen pa preko Rednaka (7:2) in sestre Ane (7:3). V finalu je bil Klemen precej boljši nasprotnik in je tekmo dobil z udobnih 8:3 ter se veselil prve zmage v letošnji sezoni. Tretji mesti sta šli Ani Gradišnik in Denisu Godeši. Več o finalnem delu si lahko ogledate tukaj

Tako se je zakjlučila prva serija zveznih tekmovanj na kateri se je zvrstilo enajst (11) mladincev, šestnajst (16) tretjeligašev, triindvajset (23) drugoligašev in štirinajst (14) prvoligašev.

Čestitke prav vsem nastopajočim.

1955
Domen Šinkovec