11. October, 2021

Prva regijska prvenstva Slovenije

Prva regijska prvenstva Slovenije

V soboto 9. 10. se je v treh biljardnicah na prvenstvih treh regij v devetki pomerilo kar 68 tekmovalcev in to brez udeležbe gorenjske regije, ki bo igrala v soboto 16. 10.

V biljardnici Direkt je potekalo prvenstvo Osrednje Slovenije in Dolenjske.

Iz kvalifikacijskega dela so se po rednem delu med osem najboljših uvrstili Matjaž Erčulj (BKL), Miha Zajc (KBL), Maks Benko (Direkt) in Klemen Gradišnik (Bistrc), po repasažu pa Marko Bakarčič (Direkt), Davor Polak (Lukna), Kristijan Husič (Lukna) in Matej Brajkovič (KBL).
V finalu sta se pomerila Klemen Gradišnik in Miha Zajc. Prvi se je tja uvrstil preko Polaka (7:5) in Bakarčiča (7:6), Miha pa preko Husiča (7:6) in Erčulja (7:5). V finalu je bil Klemen boljši z rezultatom 7:3. Tretji mesti sta si razdelila Bakarčič in Erčulj. Izposatvljamo še dober nastop mladega Maksa Benka, ki je zaključil na petem mestu, prav tako pa vknjižil odmenvno zmago proti samemu Bakarčiču (7:2).

V biljardnici BK Bistrc je potekalo prvenstvo Primorske in Notranjske.

Kljub odsotnosti rednih udeležencev BZS tekmovanj (Tomažič, Uljan, Vičič Šnajdar, Valenčič) je bila udeležba odlična. Priložnost za osvojitev najvišjih mest so tako dobili  manj izkušeni domačini.
To je najbolje izkoristil stari znanec biljardne scene Gašper Butina, ki je po daljšem premoru ponovno prijel za svojo biljard palico in pokazal, da še vedno zna kako se stvari streže. Do finala, kjer se je pomeril z Žiberna Jako, se je prebil preko vedno nevarnega Hrvatin Kristjana.
Jaka je pa moral v svojem polfinalnem dvoboju premagati Dekleva Vita.

V Biljard klubu Gomes je potekalo prvenstvo Vzhodne Slovenije.

Pomerili so se igralci iz štirih vzhodnoslovenskih klubov. V prijetnem in sproščenem vzdušju se se po sistemu dvojne eliminacije med zadnjih 8 uvrstili po rednem delu uvrstili Denis Kragolnik (BK Celje), Boštjan Messner, Alen Simonič in Edi Ramšak (vsi BK Gomes). Preko repasaža pa Aljoša Roškar (BK Pipipool), Mihael Štrucl, Tomas Hercog in Miha Sešek (vsi BK Gomes).
Oba polfinala sta bila enostranska. Štrucl je premagal Messnerja s 6 - 1. Kragolnik je Simoniču prepustil eno igro več za zmago s 6 - 2. V finalu je Denis Kragolnik potrdil dnevno prevlado in premagal Mihaela Štrucla s 6 - 2 in osvojil prvo lovoriko za novoustanovljeni BK Celje.
 
Čestitke vsem nastopajočim. Veselimo se naslednje izvedbe regijskih prvenstev in ponovne odlične udeležbe.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije