18. March, 2017

REGIJSKA UNIVERZITETNA PRVENSTVA ZAKLJUČENA, FINALISTI ZNANI

Regijsko univerzitetno prvenstvo: Ljubljana.

Ta teden so se odigrala regijska univerzitetna prvenstva, ki so ne le podelila številne sponzorske nagrade najboljšim mladim biljardistom, ki (še) ne tekmujejo na zveznih turnirjih, temveč tudi poskrbela za nabor imen, ki vodijo na državno univerzitetno prvenstvo, ki se bo odvilo 29. marca v Mariboru in kronalo državnega univerzitetnega prvaka ter njega in drugouvrščenega obdarilo z najprestižnejšo nagrado: možnostjo nastopa na Univerzijadi 2017, ki bo letos organizirana v trenutni biljardni Meki na Tajvanu. Objavljamo poročila s turnirjev:

* * *

V sodelovanju med Biljard klubom Gomes, Zdravo Zabavo in Biljardno zvezo Slovenije je potekalo prvenstvo univerzitetnega mesta Maribor v biljardu.

Udeležilo se ga je osem tekmovalcev iz treh fakultet in ene višje strokovne šole.

Prvi del tekmovanja je potekal v dveh skupinah s po štirimi igralci. V skupinah so igrali vsak proti vsakemu na tri dobljene igre. V skupini A poznejša finalista Timi Koprivnik (FF) in Robert Weiss (VSGT) nista imela večjih težav.


Izredno izenačena je bila skupina B. V njej sta Žan Knupleš (FERI) in Matjaž Petek (FERI) na zadnjih kroglah odločila drugega potnika v polfinale. S 3-2 je slavil Matjaž. Tja se je kot zmagovalec skupine uvrstil Martin Paskvale (FF)‎.

Oba polfinala sta se končala s 4-1.


V tekmi za tretje mesto sta se pomerila Martin Paskvale (FF) in Matjaž Petek (FERI). Ko sta se pomerila v skupini, je tekma trajala več kot uro, tokrat pa sta, nekoliko bolj izkušena, tekmo končala veliko hitreje. S 3-1 je slavil Martin.

Finale je bil veliko bolj enostranski kot je bilo pričakovano. S 5-1 je trenutni član BK Gomes Robert Weiss (VSGT) premagal nekdanjega člana Gomesa Timija Koprivnika‎ (FF).

Najboljši trije so prejeli pokale, najboljših pet pa pravico do nastopa na DUP.


Vsi udeleženci so s strani BK Gomes prejeli bone za brezplačno igro biljarda, 12-urni tečaj pod vodstvom edinega profesionalnega trenerja v državi in brezplačno prijavnino na turnir rekreativne lige BK Gomes.


Biljardna zveza Slovenije je prispevala brezplačno prijavnino na turnir rekreativne lige BZS.

Končna razvrstitev:
1. Robert Weiss - VSGT‎ - Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem MB
2. Timi Koprivnik - FF - Filozofska fakulteta 
‎3. Martin Paskvale - FF
4. Matjaž Petek - FERI - Fakulteta za elektrotehniko računalništvo in informatiko
5. Žan Knupleš - FERI
6. Iztok Lorenčič - FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
7. Marko Šnajder - FERI
8. Rok Friš - FERI

Iskrene čestitke vsem!

* * *

V sredo 15. 3. je potekal eden od treh regijskih kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnji Univerzijadi. V sodelovanju med biljardnico Kaval, športno zvezo Univerze v Ljubljani in Biljardno zvezo Slovenije je potekalo prvenstvo Univerze v Ljubljani v biljardu.


Tekmovanje je potekalo v dveh kategorijah: rekreativni in tekmovalni, ki je bila tudi del kvalifikacij za državno prvenstvu Univerze, ki bo najboljše popeljala v Tajvan na Univerzijado 2017.

Rekreativnega dela se je udeležilo 27 tekmovalcev (23 študentov in 4 študentke), nerekreativnega pa šest tekmovalcev (5 študentov in ena študentka).
Rekreativni del tekmovanja je potekal po sistemu dvojne eliminacije z izločilnimi boji zadnjih 16 naprej.


V finalu sta se pomerila Alen Šraj (FGG) in Alen Savić (PF), ki je v napetem finalu z rezultatom 4:3 osvojil naslov prvaka Univerze v Ljubljani. Tretji mesti sta si razdelila David Klobčar (FA) in Žan Žurič (FMF).


Naslov ekipnega prvaka pa so osvojili študentje in študentke Fakultete za gradbeništvo in geodezijo – natančno odmerjanje prostora očitno koristi igri biljarda.


Vsi udeležencitekmovanja so s strani BZS prejeli lepe praktične nagrade: darilne bone za brezplačne tečaje biljarda, brezplačno prijavnino na turnir rekreativne lige BZS, pokrovitelj tekmovanja biljardnica Kaval pa je najboljše nagradila še z gostoljubnimi urami biljarda, pikada in ročnega nogometa ter komplementarno pico.


Končna razvrstitev najboljših rekreativnega dela tekmovanja:


1. mesto: Alen SAVIĆ  PF
2. mesto: Alen ŠRAJ  FGG
3. mesto: David KLOBČAR FA
3. mesto: Žan ŽURIČ  FMF
5. mesto: Matic JONTEZ FA
5. mesto: Andreja MEDVED FGG
5. mesto: Jernej JANEŽ FRI

5. mesto: Leon KOGELNIK FGG

V tekmovalnem delu tekmovanja se je v sistemu skupine najprej pomerilo vseh šest tekmovalcev, najboljši štirje pa nato še v izločilnih polfinalnih in finalnih dvobojih.

V skupini sta prvo in drugo mesto zasedla Matej Dakol (FRI) in Klemen Gradišnik (FF), sledila pa sta jima Klemen Šorak (PEF) in Maruša Premru (EF).

Polfinale je postreglo z razburljivo tekmo med dvema Klemnoma - med dvema mladima rivaloma - Klemnom Gradišnikom in Klemnom Šorakom, ki pa je tokrat vzel pokazal več zbranosti in se oddolžil za poraz v skupinskem delu tekmovanja in se z rezultatom 5:3 veselil uvrstitve v finale, kjer ga ja čakal biljardni veteran Matej Dakol, ki je bil za odlično žensko tekmovalko Marušo le pretrd zalogaj.

V finalu je Klemnu zmanjkalo malo moči in koncentracije, Dakol pa je tekmo rutinirano dobil in z rezultatom 5:1 osvojil naslov prvaka Univerze v Ljubljani.

Končna razvrstitev:

1. mesto: Matej Dakol  FRI
2. mesto: Klemen Šorak PEF
3. mesto: Klemen Gradišnik FF
3. mesto: Maruša Premru EF
5. mesto: Jan Slejko Ljubišič FMF
6. mesto: Vuk Strugar  EF

Na državno prvenstvo Univerze v Ljubljani so se kvalificirali vse tekmovalci in tekmovalka razen zmagovalca, ki zaradi starostne omejitve, žal, ne sme tekmovati na Univerzijadi – vseeno pa ostane dober občutek prvaka Univerze v Ljubljani!

* * *

Prvenstvo Univerze na Primorskem je bilo prestavljeno s prvotnega datuma in lokacije (16. 3., Pool bar Lucija) v biljardnico Planeta Tuš, kjer se bodo prijavljeni pomerili 20. marca. Poročilo sledi po zaključku turnirja.

* * *

Vsem uvrščenim na državno prvenstvo želimo obilico športne sreče pri igri in seveda še en zabaven turnir, ki jim bo še dolgo ostal v spominu.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije