18. July, 2018

Reprezentanca se zbira - 40. evropsko prvenstvo v biljardu

Danes, dne 18. 7. 2018 ob 18.00 uri popoldan, bo v mestecu Veldhoven, Nizozemska, svečana otvoritev 40.-tega, jubilejnega, evropskega prvenstva v biljardu.

Kot se spodobi za okroglo obletnico bodo na tekmovanju sočasno nastopale vse tekmovalne kategorije (člani/ce, mladinci, seniorji in tekmovalci na invalidskem vozičku), preko 550 atletov bo tekmovalo okroglih 14 dni in to na kar 60 biljardnih mizah.

Slovenija v boj pošilja enajst člansko reprezentanco. Člane zastopajo Jure Potočnik (BK Direkt), Mitja Gradišnik (BK Direkt), Klemen Gradišnik (BK Direkt) in Miha Zajc (klub biljardistov Ljubljana), med članicami najdemo, zdaj že stalno udeleženko velikih tekmovanj, Ano Gradišnik (BK Gomes), v seniorski kategoriji bodo srečo preizkusili izkušeni Rado Doroslovac (BK Osmica), Beno Messner (BK Gomes), Kristijan Gavez (BK Gomes) in Tomaž Benedičič (BK Break), v invalidski kategoriji pa večkratni medaljist Matej Brajkovič (klub biljardistov Ljubljana) in David Slaček (BK Gomes).

Tekmovalni del se prične v četrtek, dne 19. 7. ob 9.00 uri in sicer z disciplino Štirinajstice plus ena.

Vse o tekmovanju si lahko ogledate na uradni strani evropske zveze, neposredni prenos v živo (PPV) pa tukaj.

Na FB profilu BZS bomo skušali objavljati zanimive utrinke in vesti iz tekmovanja.

Našim reprezentatom želimo uspešen nastop in kanček športne sreče.

1980
Matej Šulek