24. February, 2020

Roberto Bartol zmagovalec prvega OP mesta Kranj

Roberto Bartol zmagovalec prvega OP mesta Kranj

V soboto 15. 2. in nedeljo 16. 2. 2020 se je v Biljardnici Break v Kranju odvil prvi biljardni turnir Kranj Open. Bil je prvi, a zagotovo ne zadnji. Na turnirju je sodelovalo kar 51 tekmovalcev iz sosednje Hrvaške, Italije ter iz Srbije in Bosne. Seveda niso manjkali niti domači slovenski biljardisti. V družbi 49 moških igralcev sta se na turnirju pomerili tudi predstavnica domačega Biljard kluba Break Maja Globočnik in Ana Gradišnik iz Biljard kluba Bistrc. Prvi dan so potekali kvalifikacijski boji in velja izpostaviti odlično igro Maje Globočnik proti izvrstnemu Hrvatu Ante Šoli. Dvoboj se je končal s 5:7 za Šolo, a vmes je domačinka Maja vodila s 5:4. Svojevrstno presenečenje je uspelo tudi Mateju Brajkoviču, ki je z odlično predstavo za vstop med 16 najboljših izločil favoriziranega Matjaža Erčulja. V nedeljo se je tako pomerilo 16 najboljših biljardistov.

Med 16 najboljših so se uvrstili Blaž Bižal, Jurij Potočnik, Mitja Gradišnik, Klemen Gradišnik, Matej Brajkovič (vsi SLO), Nino Porić, Josip Berišić, Ante Šola, Davor Kuruzović, Marko Šola, Roberto Bartol (vsi HRV), Jasmin Čaušević, Sanjin Pehlivanović (oba BIH), Aleksa Pecelj (SRB), Giuliano Bordignon in Tuzi Rezart (oba ITA). V četrfinalu smo nato spremljali izredno napete dvoboje, sploh med mladima biljardistoma Ante Šolo in Alekso Pecelj, ki se je končal s 9:7 za Šolo. Po četrfinalnih bojih smo nato dobili 2 polfinalna para, Nino Porič vs. Ante Šola in Sanjin Pehlivanović vs. Roberto Bartol. Ante Šola je z 9:3 ugnal Nina Porića, Roberto Bartol pa je v napetem in izenačenem boju z 9:8 dobil drugi polfinale proti Pehlivanoviću.

Sledil je finale, ki je bil prava biljardistična poslastica. Ante Šola vs. Roberto Bartol. Vrhunska igra obeh mladih biljardistov, malo napak na obeh straneh, izjemni udarci in nadvse izenačena igra čisto do konca. Pri rezultatu 8:8 je bil z breakom na vrsti Roberto Bartol, ki je nato z vrhunsko kombinacijo pospravil 9-ko in tako postal prvi zmagovalec biljard turnirja Kranj open 2020. "Poezija biljarda je bila tole", je finale komentiral glavni organizator turnirja, Tomaž Benedičič. Verjamemo, da so se s tem strinjali tudi vsi gledalci, ki jih je bilo v času finala v biljardnici Break malo več kot 30.

Izredno uspešen, zabaven in napet vikend je za nami, veselimo se še več podobnih. Naslednji tak bo zagotovo v marcu, ko sledi tradicionalni turrin Pokal Kranja.
Hvala vsem biljardistom za fair play, sodniškemu paru Tini Zdešar Kolenc in Blažu Kolencu, ter seveda največja hvala in pohvala glavnemu organizatorju Tomažu Benedičiču.

Čestitke vsem tekmovalcem! Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Mitja Gradišnik
1885
Matjaž Erčulj
1675
Klemen Gradišnik
1525
Matej Šulek
1100
Ana Gradišnik
1060
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Kristijan Nikl
615
Bojan Uljan
520
Domen Šinkovec
310
Anel Muminović
270
Anže Kovačič
250
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
720
Blaž Rus
700
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
430
Tomaž Rus
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Blaž Rus
1375
David Gradišnik
1175
Alex Kovačec
1120
Ivan Kretov
835
Alex Rojko
675
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije