14. April, 2016

SIMONIČ 2/2

Finalisti seniorskega DP v devetki 2016: Beno Messner (3.), Alen Simonič (1.), Franci Čučnik (2.) in Boštjan Messner (3. mesto).

Seniorsko državno prvenstvo v devetki 2016 (Šentjernej, 9. 4. 2016):

Alen Simonič, 1. mesto
Franci Čučnik, 2. mesto
Beno Messner, 3. mesto
Boštjan Messner, 3. mesto
Ivo Marič, 5. mesto
Edvard Ramšak, 5. mesto
Dejan Simič, 5. mesto
Mihael Štrucl, 5. mesto

* * *

Mariborski Gomes vztrajno ustrahuje med veterani. Tudi to soboto, ko se je na dolenjskem zbralo 22 tekmovalcev iz sedmih klubov, na seniorskem državnem prvenstvu v devetki je četverica iz štajerske prestolnice uspela domov odpeljati tri odličja, prav vsi pa so se prebili v finalno skupino. Naslov prvaka si je že drugič letos prisvojil Alen Simonič in s tem podaljšal niz zaporednih vijoličastih prvih mest na 4.

To pot naokoli je v finalu proti njemu klonil Franci Čučnik (BK Ilirija), ki ima za potrditev letošnje forme za seboj že eno zmago z drugoligaških tekmovanj. Srečala sta se že drugič tisti dan in tudi v drugo je se je Gomesov varovanec izkazal za boljšega (rezultata 5:2 in 6:4). Za uspeh Ilirije, ki je tokrat v bitko poslala le dva tekmovalca, je dodatno poskrbel še Edo Ramšak, ki mu je po uspešni seriji treh zaporednih zmag in uvrstitvi v četrtfinale po rednem delu malo zmanjkalo sreče in zadovoljiti se je moral s petim mestom. Za boljšega se je izkazal Boštjan Messner, ki je tako svoj nastop po daljši odsotnosti s tekmovanj zelo spodobno kronal z bronasto kolajno. V polfinalu je klonil proti Čučniku (tudi on že drugič ta dan in že drugič v odločilki).

Za drugo polfinalno mizo sta se srečala do tiste točke še neporažena Mariborčana: Beno Messner in Simonič. Posebej slednji se je v svojih treh obračunih zares izkazal – skupni rezultat je štel 16 proti 5 v njegovo prid; medtem ko je Messner ponovno dokazal, zakaj se ga je potrebno čuvati na vsakem koraku in peto mesto s prejšnjega državnega prvenstva nadgradil še za eno stopničko. Klubskemu kolegu je vendarle moral priznati premoč in s turnirja se je poslovil z rezultatom 2:6. Simonič je tako ostal neporažen cel dan že drugič v sezoni in pridno prevzema dominantno mesto med veterani, ki mu ga je zapustil kolega Miha Štrucl, ki je lansko leto osvojil kar 3 od petih naslovov. Lahko letos vidimo še večji uspeh?

Iskrene čestitke vsem najboljšim. Do četrtine finala in s tem odličnih petih mesto sta se priborbala še Gorenca Ivo Marič in Dejan Simič ter branilec naslova Štrucl. Noben od njih zagotovo še ni rekel zadnje in prav zanimivo bo spremljati dogajanje na preostalih prvenstvih. Naslednje nas čaka že konec maja, ko bodo modroste prekrižali palice v Luciji in se pomerili v disciplini desetka. Dober trening do prihodnjič.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
1080
Maj Badovinac
835
David Gradišnik
740
Tristan Šulek
680
Blaž Rus
630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije