20. September, 2021

Štajerski matador ukrotil tretjo ligo

V nedeljo, dne 19. 9. 2021, se je v biljardnici Direkt odvil prvi krog tretje slovenske lige v sezoni 2021, kar je predstavljalo tudi uraden začetek nove sezone. Kar 19 tekmovalcev se je pomerilo v disciplini mednarodne osmice, tekmovanje pa je bilo še posebej interesantno ob prisotnosti mnogoterih mladincev in starih mačkov, ki so se letos lahko preizkusili v zdaj nekoliko okrepljeni in posodobljeni in razširjeni sestavi lige.

Po rednem delu tekmovanja sta se v polfinali uvrstila Beno Messner (Gomes) ter mladi in perspektivni Matej Kovač (KBL), družbo pa sta jima delala Maj Badovinac (Direkt) in Marjan Bratič (Break), ki sta se kvalificirala preko repasaža.

V prvem polfinalu je bil Beno prepričljivo boljši od Maja (5:0), Matej pa je v dokaj izenčenem dvoboju dobil Marjana (5:3). Finale med Benom in Matejem je bil infarktno. Po zaostanku 1:4 se je Matej dobro pobral in rezultat izenačil in 4:4 in tekma je šla v majstorico. Da izkušnje štejejo je pokazala prav zadnja igra. Matej je prvi napravil manjšo napako, ki jo je Beno znal izkoristiti. V slogu matadorja je najprej ukrotil vse svoje krogle, nato potopil še osmico in v žep pospravil naslov najboljšega.

Več o tekmovanju tukaj.

Iskrene čestitke vsem!