15. February, 2017

ŠTRUCL NADALJUJE, KJER JE ZAKLJUČIL LANSKO LETO

Najboljši s seniorskega državnega prvenstva v devetki za leto 2017: Edo Presečnik (3.), Miha Štrucl (1.), Andrej Pogačnik (2.) in Alen Simonič (3. mesto).

Seniorsko državno prvenstvo v devetki 2017 (Šentjernej, 11. 2. 2017):

Mihael Štrucl, 1. mesto
Andrej Pogačnik, 2. mesto
Edvard Presečnik, 3. mesto
Alen Simonič, 3. mesto
Tomaž Benedičič, 5. mesto
Damijan Kraševec, 5. mesto
Edvard Ramšak, 5. mesto
Dejan Simič, 5. mesto

* * *

Preteklo soboto se je v Šentjernejskem Biljard klubu Hipodrom odigralo seniorsko državno prvenstvo v devetki za koledarsko leto 2017. Prijavilo se je 17 igralcev, ki so prekrižali palice v disciplini devetke za končni naslov veteranskega državnega prvaka za to disciplino v tekoči sezoni. Lanskoletni naslov je branil Alen Simonič (BK Gomes), ki se je moral tokrat sprijazniti z bronom po polfinalnem obračunu s klubskim kolegom Mihom Štruclom, končnim velikim zmagovalcem dneva.

Čeprav se njuni imeni strumno ponavljata med najbolje uvrščenimi na državnih prvenstvih, bi bilo napak razmišljati, da gre pri osvajanju kolajn za mačji kašelj. Tako se je tokrat moral Štrucl v tretjem krogu turnirja odpraviti v repasaž, kamor ga je poslal Dejan Simič (BK Gorenc). Po zagotovitvi nastopa v finalni skupini proti domačinu Makaroviču, mu je žreb naklonil revanšni obračun s Simičem. Obrnila sta rezultat 6:5 in Štrucl je napredoval v polfinale, kjer ga je kot rečeno pričakal Simonič. Sisi je medtem brez napake opravil z Makarovičem (6:0), Bratičem (6:4) in Benedičičem (6:2), a v polfinalu mu je malo zmanjkalo in s končnim rezultatom 7 proti 5 se je moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Na drugi strani turnirskega sistema sta se v polovici finala srečala Edo Presečnik (BK Kaval Premium) in Andrej Pogačnik (BK Gorenc). Oba sta se morala prebiti iz repasaža, kamor sta ju iz rednega dela poslala Štrucl in Edvard Ramšak (BK Ilirija). Presečnik se je nato v četrtini finala udaril z Damijanom Kraševcem (BK Hipodrom), Čoča pa se je še v drugo pomeril z Ramškom. Oba sta boj za kolajne prestala s suverenim rezultatom 6 proti 1. Kazalo je na napet obračun, kjer resnično ni bilo popuščanja, na kraju pa je slavila gorenjska legenda s 7:5.

Finale je postreglo z malenkost bolj enostranskim rezultatom. Štrucl je upravičil vlogo favorita in zaključil dvoboj v desetem racku z razultatom 7 proti 3 ter si s tem priboril drugi naslov zapored, po zadnjem lanskem prvenstvu v kmečki osmici. Iskrene čestitke najboljšim za ponovne solidne rezultate. Naši najbolj izkušeni biljardisti se bodo ponovno sestali aprila v Mariboru na državnem prvenstvu v mednarodni osmici, do takrat pa bomo brez dvoma katerega od njih srečali še na kakšnem turnirju enotne slovenske lige. Prva priložnost bo že ta vikend v ljubljanski Biljardni hiši in Kavalu. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije