27. September, 2022

Svit Pavlinjek do prve turnirske zmage

V soboto, dne 24. 9. 2022 se je v prostorih biljardne hiše Ljubljana - Slovenska pričela tekmovalna sezona 2022/23; le-to pa so odprli naši mladinci, ki so se pomerili v disciplini devetke. Tekmovanja se je udeležilo devet otrok, kar pa še posebej veseli, je udeležba petih (5) novih mladih upov slovenskega biljarda: brata Doberešek (7 in 9), Matej Gradišnik (9), Vid Hauptman (12) in Tristan Šulek (14), katere prav vse lepo pozdravljamo v naši družini. Prav tako velja omeniti, da na letošnjih ligaških tekmovanjih ne nastopata naša mladinca prvokategornika Maks Benko (12) in Miha Vičič Šnajdar (16), katera bosta svojo pozornost letos omejila zgolj na mladinska državna prvenstva.

Iz dveh kvalifikacijskih skupin so se v polfinali uvrstili tisti že bolj izkušeni mladinci (Maj Badovinac, Svit Pavlinjek, Blaž Rus in David Gradišnik), vendar pa nikakor ne smemo spregledati tudi odličnih skupinskih nastopov naših najmlajših; Boris (7) in Maksim (9) Doberšek ter Vid Hauptman (10) so že na svojem prvem tekmovanju povzročali težave starejšim kolegom v skupini, Tristan Šulek je bil z dobro predstavo le korak do znatnega presenečenja napram Badovincu (4:5), mali Matej Gradišnik pa je celo vknjižil svojo prvo turnirsko zmago.

V polfinalu je bil Svit boljši od Blaža (7:2), Maj pa od Davida (7:1), kar je pomenilo prvi finalni obračun nasploh med tema dvema prijateljema. Napeto finale je šlo vse do zadnje trinajste igre, v kateri je bil Svit nekoliko srečnejši, zmagal 7:6 in se tako veselil svoje prve turnirske zmage na uradnih tekmovanjih BZS. Tretji mesti, kot rečeno, sta si razdelila David Gradišnik in Blaž Rus.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim.

Denis Kragolnik
Boštjan Satler