27. January, 2020

Tretja liga odprla vrata - Mahmutović prvi!

V soboto, dne 25. 1. 2020, se je v biljardnici Direkt odvil 1. turnir III. lige.  Zelo ponosni smo na udeležbo 16 tekmovalcev, od tega tudi trije mladinci. Iz skupin se je uvrstilo osem najboljših igralcev, po dva iz vsake skupine, ti pa so se potem razvrstili v četrtfinale pare in se pomerili v izločilnih dvobojih.

V četrtfinalih so se tako pomerili Blaž Rus (BK Direkt) proti David Furlanu (BK Direkt), Stane Jelačin (BKL) proti Samir Mahmutoviću (BK Break), Aljoša Hodnik (BK Gomes) proti Tomaž Rusu (BK Direkt) in Luka Voglarju (BK Break) proti Iulian Ermalaiu (BKL).

Prvo četrtfinale je bilo zelo napeto, v odločilni partiji je Blažu Rusu uspelo premagati Davida Furlana in si priskrbeti mesto v polfinalu. Ostala četrtfinala pa so bila bolj enostranska. Samir je zmagal s 4:1, Rus. T in Ermalai pa s 4:0.

Blaž Rus je v polfinalu z odlično igro povedel 2:0 proti Samirju, pri rezultatu 2 0 pa se je niz točk za Blaža ustavil. Samir pa je zmagal vse nadaljnje partije in se uvrstil v finale. Drugo polfinale je bilo zelo podobno. Tomaž je prav tako povedel, vendar pa kasneje ni izkoristil danih priložnosti. Iulian je pridno nabiral partije v svoj prid in se naposled uvrstil v finale tekmovanja.

Samir Mahmutović je najbolje zaigral prav v finalu. Z rezultatom 4:0 je premagal Ermalaia in tako osvojil 1. C turnir sezone 2020.

Čestitke njemu in vsem nastopajoč.

Boštjan Obid
Branislav Rojko