23. October, 2023

Tretji na Svetu, prvi v Evropi!

Tretji na Svetu, prvi v Evropi!

Včeraj, dne 22. 10. 2023, se je v Celovcu, Avstrija zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo v biljardu na katerem sta v konkurenci dečkov do 17 let nastopala tudi naša Maks Benko (13) in Maj Badovinac (13). Če je bila že sama uvrstitev na prestižno tekmovanje zgodba o uspehu, pa je tretje mesto mladega Benka verjetno najlepša pravljica slovenskega biljarda nasploh.

Prvo tekmo proti američanu Jasu Makhaniju je začel nekoliko nervozno, potreboval je kar nekaj časa, da se je prilagodil Predator mizam, a navkljub peščici nepotrebnih napak se je zbral in na koncu tekmo dobil s 6:4.

V naslednjih dveh krogih se je pomeril z evropskimi kolegi. Na tekmi proti estoncu Revu Maimreju je celoten obračun odigral precej močno, morda ena večja napaka. Ostalo je bilo čisto. Dvoboj je dobil s 6:3.

V četrtfinalu se je odvil epski dvoboj proti prijatelju Felixu Voglu iz Nemčije. Tekmo je začel nekoliko trdo. Pri 1:3 je vzel time out, se vrnil ohlajen in zbran, a je Felix takoj naredil štap in prednost povečal na 1:4. In zdelo se je, da se medalja oddaljuje. Navkljub navedenemu se je Maks zbral in začel delati, kar najbolje zna: potapljati krogle in dušiti nasprotnikovo igro. Par izsiljenih napakic nasprotnika, nekaj odličnih čiščenj Maksa, predvsem pa taktično brezhibna igra je bilo dovolj za izenačenje na 5:5. 

Zadnji trikotnik je za učbenike strategije in taktike. V povsem izgubljeni situaciji na mizi je Maks preko namernega favla in serije brezhibnih varnostnih izmenjav dobil bitko za prvo priložnost ... ter jo tudi izkoristil!! Zadnji trikotnik je trajal kar 30 minut!

Polfinalna tekma proti indonezijcu Asaku Sitorus Derinu je bila tekma odraščanja in učenja obvladovanja pričakovanj in pritiska. Na tekmi je bilo storjenih preprosto preveč napak, kar je pomenilo poraz s 2:6 in konec sanj o naslovu svetovnega prvaka. Za zdaj.

Dobro se je boril tudi naš Maj Badovinac. Dva poraza ne povesta vse zgodbe, zato pa lahko mi povemo, da se je boril srčno in odločno, bil tudi blizu zmage, a je bila učna cena pričakovanj in atmosfere preprosto prevelika. Za zdaj.

Maksu in Maju se v imenu Biljardne zveze Slovenije in celotne biljardne skupnosti toplo zahaljujemo za izjemno sezono in vsa športna darila. 

Fanta, ČESTITKE! 

 Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
7650
Matjaž Erčulj
6205
Denis Kragolnik
5270
Mitja Gradišnik
4075
Boštjan Satler
3300
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Fijavž
2105
Maj Badovinac
1945
Boštjan Obid
1475
Svit Pavlinjek
1270
Rok Količ
910
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
2845
Natalija Golob
2060
Blaž Rauter
1675
David Gradišnik
1160
Luka Jerina
900
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
2885
Maj Badovinac
2720
David Gradišnik
2235
Tristan Šulek
1850
Maks Benko
1100
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije