28. January, 2024

V Celje brez drame!

Včeraj, v soboto dne 27. 1. 2024, se je v prostorih biljardnice Kaval odvil 1. C turnir letošnje sezone. V disciplini mednarodne osmice se je pomerilo kar 14 tekmovalcev, oči pa sta še posebej razveselila nastopa Aljoše (10) in Tonje Zaplotnik (12), ki sta se več kot pogumno podala na pot tekmovalnega biljarda.

Iz dveh kvalifikacijski skupin so se med najboljših osem uvrstili Peter Drame, Marko Hočevar, Tomaž Varvaris, Aleksander Mavric, Jernej Varlec, Aleš Rutar in Dejan Arnautović. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

V finalu sta se pomerila Drame (Pik Celje) in Hočevar (Direkt). Prvi se je tja uvrstil preko Varleca (Direkt) in Varvarisa (BKL); oba s 4:0, drugi pa preko Arnautovića (3:1) in Mavriča (4:3). V lepem finalu je bil Drame taktično boljši in tekmo ter tekmovanje, brez posebne drame, pripeljal v domače Celje.

Za konec še omemba Tonje, ki je igrala odlično, proti mlajšemu bratcu celo vknjižila živčno zmago ter istočasno kar štirikrat zelo tesno izgubila 2:3 in prav lahko bi se zgodilo, da bi tudi sama kmalu igrala v izločilnih fazah tekmovanj.

Čestitke zmagovalcu, medaljistom, vsem nastopajočim ter mladima Aljoši in Tonji.

Aleš Mandič
Maja Globočnik