19. June, 2022

Z naslovom državnega prvaka okronal izjemno sezono in potrdil prvo mesto ob zaključku sezone!

V soboto, dne 18. 6. 2022, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana - Slovenska odvilo sklepno dejanje letošnje sezone - člansko državno prvenstvo v devetki. Za naslov najboljšega se je potegovalo 28 tekmovalcev.

Že kvalifikacijski del tekmovanja je ponudil nekaj presenečenj. Tako sta Maks Benko in Mitja Gradišnik kar hitro romala v repasaž tekmovanja. Maksa je presenetil (3:6) v formi Aleš Kokalj, Mitja pa naš odlični mladinec Miha Vičič Šnajdar (2:6), ki je tekmovanje zaključil z izjemnim rezultatom, drugim mestom. A gremo počasi...

V izločilne dvoboje najboljših osem so se tako uvrstili Denis Kragolnik, Mitja Gradišnik, Maks Benko, Simon Tomažič, Franci Čučnik, Miha Vičič Šnajdar, Blaž Kolenc in Aleš Kokalj. V finale med Denisom in Mihatom se je prvi uvrstil preko Benka (7:4) in Gradišnika (7:3), drugi pa preko Kokalja (7:6) in Čučnika (7:4). V finalu so prevladale izkušnje in znanje. Denis je bil premočan nasprotnik ter tekmo dobil z zanesljivih 7:2.

Tako je ob koncu izjemne sezone vzel še naslov državnega prvaka in dodatno utrdil svoje prvo mesto v sezoni 2021/22. Velike čestitke za velik uspeh!

Naslova podpravka se je veselil Miha - odlična popotnica za prihajajoče mladinsko EP, bron pa sta si razdelila naš veteran Franci Čučnik, ki še kar naprej osvaja medalje na najvišjih tekmovanjih in Mitja Gradišnik.

Ob koncu sezone moramo posebej poudariti in pohvaliti še vse naše mladince. O Maksu smo seveda že veliko napisali in je škoda izgubljati besede, zato pa je nujno potrebno pohvaliti vse preostale mlade upe. Prav vsi, Blaž, Miha, Maj, Svit in David, so v tekoči sezoni izjemno napredovali in tudi samo počasi in vztrajno trkajo na vrata višji lig, nekateri tudi že na tisto najvišjo. Čestitke vsem fantom za predanosti in trdo delo - lahko ste nam vsem za zgled!

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar